Sinds de oprichting van stichting DEP hebben wij nog geen projecten afgerond. In het verleden hebben we wel een actieve bijdrage geleverd aan diverse goede doelen. Hieronder een greep uit deze projecten:

 

Weeshuis in Jiaxing (mainland China)

De kinderen die in het weeshuis verblijven zijn of wees of verlaten door hun ouders. De meesten hebben een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Het weeshuis is erg minimaal ingericht.

Gerealiseerd: vier grote lockers aangeschaft waar kinderen hun kleding en persoonlijke eigendommen in kunnen plaatsen.

In samenwerking met: fotografe Yilan Yuen

 

Spiritueel centrum in het dorp Xuong Thanh A (Vietnam)

Tijdens de oorlog is het spiritueel centrum in het dorpje verwoest. Dit centrum is voor de lokale bewoners van groot belang, omdat het het spiritueel referentiepunt is van het dorp al generaties lang. Mensen zoeken er steun, hulp, liefde maar vooral elkaar. Met het verval van het centrum voelden de inwoners een diepe (spirituele) leegte. Er is in het dorp een grote behoefte om deze leegte op te vullen.

Gerealiseerd: financiële bijdrage geleverd aan de wederopbouw van het centrum.

In samenwerking met: lokale bewoners

 

Kruidentuin in Tra Cu (Vietnam)

De oosterse geneeskunst is gebaseerd op kruiden. De kruidentuin van Tra Cu is in het beheer van een tempel. Vrijwilligers verzorgen, oogsten, drogen en snijden de kruiden. Alles gebeurt met de hand. Mensen in en om het dorp kunnen gratis kruidenpakketjes ophalen bij ziekte. Indien de financiën het toelaten kunnen zij vrijwillig een donatie geven.

Gerealiseerd: een (kruiden) snijmachine aangeschaft voor de vrijwilligers van de kruidentuin, zodat ze grote stronken niet meer met de hand hoeven te snijden.

In samenwerking met: een familielid in Vietnam