Stichting DEP (Direct, Eenvoud en Present) is op 12 augustus 2016 opgericht. Het is een kleinschalige non-profitorganisatie die ernaar streeft om zowel nationaal als internationaal de culturele en sociaal economische verschillen te overbruggen. Dit doel realiseert ze met de inzet van vrijwilligers en met uw hulp. DEP betekent in het Vietnamees “mooi”. Delen staat bij onze stichting centraal. Door cultureel overbruggende activiteiten te organiseren halen we geld op voor onze projecten. Projecten kunnen door ons of door andere vrijwilligers beheerd worden die direct in contact staan met de persoon of organisatie met wie we delen. Deze persoon of organisatie zal onze donatie gebruiken als een duurzame investering om zijn/haar sociaal economische positie te verbeteren.

DEP wil niet alleen maar om donaties vragen. Ze wil ook geen beroep doen op uw “schuldgevoel”. Voor ieder die betrokken is bij onze activiteiten, willen we een win-situatie creëren. Onze uitgangspunten zijn:

– Onze steun dient Direct overgedragen te worden aan degenen die het nodig hebben en het liefst zonder of met minimaal verlies/kosten.

– Onze ambitie is om het zo Eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen om deel te nemen en om te delen.

– We streven ernaar om Present te zijn voor vergeten individuen en groepen.